Agenda

LINIE TELEFONICA GRATUITA cu Primaria -privind sesizari ale cetățenilor 0 800 030 768

Sistemul de Solutionare a Problemelor-(aici)

Sesizati faptele de coruptie ale personalului UAT Municipiul Botosani la telefon 0800.806.806-linie telefonica gratuita a DGA
   Pagina principala  |  Stiri  |  Proiecte  |  Dezbateri  |  Evenimente anuale |  Informatii utile |  Albume foto  |  Transport local  |  Legaturi utile
Comunicate de presă
Publicat la data de: 03 Martie 2017
Avarie la buletine
Serviciul Public Comunitar Local de Evidență a Persoanelor din cadrul primăriei Municipiului Botoșani anunță persoanele interesate că astăzi, 3.03.2017 angajații SPCLEP nu vor prelua documentele necesare efectuării de Cărți de Identitate. „În cursul nopții biroul nostru a a fost complet inundat în urma unei avarii intervenite la rețeaua de alimentare și a trebuit să oprim toate echipamentele. Este motivul pentru care în cursul acestei zile nu vom putea prelua documente ”, a precizat Dorin Gabur, șeful SPCLEP.
Botoșănenii care erau programați să-și ridice astăzi documentele se pot prezenta totuși la biroul situat în Uvertura Mall. Potrivit șefului SPCLEP, de luni activitatea biroului va fi reluată în mod normal.  

BIROUL DE PRESĂ
Publicat la data de: 13 ianuarie 2017
Aplicatia Botosani City Report este din nou functionala!
         Primăria municipiului Botoșani anunță pe această cale utilizatorii aplicației City Report că, începând de astăzi, 13.01.2017, aceasta a redevenit funcțională.
         Pentru o corectă funcționare a aplicației, utilizatorii sunt rugați să-și reinstaleze noua versiune a aplicației City Report.
         Primăria municipiului își cere scuze pentru perioada în care City Report nu a funcționat și așteaptă în continuare sesizările venite din partea locuitorilor municipiului Botoșani.  
Publicat la data de: 07.12.2016
Anunt
Din motive absolut tehnice, ce nu țin de Primăria Municipiului Botoșani, aplicația Botoșani City Report este deocamdată nefuncțională.
Problema a fost discutată la nivelul furnizorilor implicați și s-a găsit o soluție. Autorii aplicației au implementat această soluție, programul a fost recompilat și după ce va trece ultimele teste de funcționare, se va republica pe Google Play.
Ulterior, utilizatorii Botosani City Report vor fi rugati să-și reinstaleze noua versiune a aplicației.

Vă mulțumim pentru înțelegere!
Publicat la data de: 26 august 2016
FESTIVALUL DIVERSITĂȚII MULTICULTURALE
VINERI, 2 SEPTEMBRIE 2016
•      09.00 – Pietonalul Unirii - Deschiderea Festivalului – Expoziție foto surprinzând viața minorităților în cele 3 județe de intervenție a proiectului (Botoșani, Bistrița Năsăud și Iași)
•      10.00- 11.00 –Primăria Botoșani -  Workshop de lectură – impresii ale tinerilor botoșăneni cu privire la lucrări celebre ale reprezentanților minorităților (colaborare cu Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Botoșani, Fundația Județeană pentru Tineret Botoșani)
•      11.00-13.00- Centrul Național de Informare și Promovare Turistică Botoșani - Tur de oraș  în zone marcate de amprenta minorităților – armeni, evrei, lipoveni, romi
•      17.00 – Zona scenei -  Bulevardul Mihai Eminescu - Degustare bucate tradiționale aparținând minorităților
•      17.00- 18.00- Scenă- Bulevardul Mihai Eminescu – Recital al Filarmonicii Botoșani

SÂMBĂTĂ, 3 SEPTEMBRIE 2016
•      10.00 –11.00 Parcul Mihai Eminescu - Ateliere participative, jocuri şiactivităţi pentru copii (face painting, jocuri interculturale, concursuri de desene pe asfalt) în colaborare cu Teatrul de Păpuși Vasilache, cu participarea actorilor Marius Rusu si Anamaria Chelaru
•      11.00-13.00 - Centrul Național de Informare și Promovare Turistică Botoșani - Tur de oraș  în zone marcate de amprenta minorităților – armeni, evrei, lipoveni, romi
•      16.45 -17.00 – Primăria Municipiului Botoșani - Parada portului tradiţional; flashmob
•      17.00 -18.00 - Scenă- Bulevardul Mihai Eminescu - Spectacol de dansuri şi cântece tradiţionale ale etnicilor –lipoveni, greci, armeni, romi, români, maghiari,  etc
•      18.00-20.00 – Scenă – Bulevardul Mihai Eminescu – Spectacol pentru copii: Lumea mascotelor Cheia Sol, coordonator prof. Oana Pușcașu.
•      18.00- 20.00- Casa Tineretului - Spectacol de teatru -  Strunga dintre moarte și viață, Spectacol de Florin Kevorkian, pus în scenă de actorii Teatrului Mihai Eminescu, cu sprijinul Uniunii Armenilor din România, sucursala Botoșani –președinte Cristian Lazarovici și Asociația Pro Urban

DUMINICĂ, 4 SEPTEMBRIE 2016
•      17.30 – 18.30- Scenă - Proiecție film în aer liber – Documentarul ”Povestea etniilor din Iași, Botoșani și Bistrița Năsăud”, realizat în cadrul proiectului – 60 min
•      18.30-19.30 – Scenă- Bulevardul Mihai Eminescu- Asociația Culturală Arlechin- Instantanee multiculturale – din program: balet, dans, teatru, muzică
•      19.30- 22.30 – Scenă- Bulevardul Mihai Eminescu - Spectacol live prezentat de Liviu Sorinel și  susținut de:
19.30-20.00: Miruna Buză – reprezentantă din Botoșani la show-ul X Factor;
20.00- 20.50 – Nicole Cherry& Band – revelația muzicii pop și raggae românești
21.00 – 22.30: Ianna Novac – solistă pop&pop opera din Chișinău, fostă componentă a trupei ASIA; Mediana Vlad – solistă pop și pop opera, vocea studiourilor Walt Disney în România, D.I.O.S. symphonic pop rock orchestra, dirijor Tiberiu Oprea

Publicat la data de: 26 august 2016
Nicole Cherry, Ianna și Mediana Vlad – live la Botoșani
   Nicole Cherry, Ianna și Mediana Vlad – live la Botoșani pe scena Festivalului Diversității Multiculturale
   Primăria Municipiului Botoșani, în parteneriat cu Primăria Municipiului Bistrița și cu Asociația “Iubire și Încredere’’ Iași organizează, în perioada 02-04.09.2016, cea de-a doua ediție a Festivalului Diversității Multiculturalede la Botoșani. Evenimentul face parte din proiectul “Diversitatea multiculturală – pilon de dezvoltare comunitară  în județele Botoșani, Bistrița–Năsăud și Iași’’, implementat în cadrul Programul PA17/RO13 -“Promovarea diversității în cultură și artă în cadrul patrimoniului cultural european″ finanțat prin Granturile SEE 2009 – 2014, contractul de finanțare fiind  încheiat cu Ministerul Culturii–Unitatea de Management a Proiectului.
    Agenda festivalului cuprinde manifestări culturale complexe, începând cu o expoziție foto, un workshop de lectură și continuând cu tururi de oraș, o degustare de bucate tradiționale sauo paradă a portului popular. Pentru copii, au fost pregătite ateliere participative, jocuri interculturale și face-painting asigurate de actorii Teatrului de Păpuși Vasilache, întâlniri cu mascotele Cheia Sol ce întruchipează personaje cunoscute de desene animate, precum și un program de balet, dans, muzică și teatru asigurat de Asociația Culturală Arlechin.
    Scena festivalului, ce va fi amplasată în zona monumentului de pe Bulevardul Mihai Eminescu, va găzdui vineri seară un recital al Filarmonicii, iar sâmbătă, botoșănenii vor putea urmări un spectacol de dansuri și cântece tradiționale aparținând etnicilor lipoveni, greci, maghiari, romi, dar și români. Seara de duminică va începe cu o proiecție a filmului documentar realizat în cadrul proiectului ce prezintă istoria etniilor din cele trei județe, urmat de un concert de zile mari, în cadrul căruia vor evolua: Miruna Buză- reprezentantă a Botoșaniului la show-ul X Factor, Nicole Cherry&Band – revelația muzicii pop și raggae din România, Ianna Novac – solistă pop și pop opera din Chișinău, fostă componentă a trupei ASIA, Mediana Vlad- solistă pop și pop opera, vocea studiourilor Walt Disney în România, precum și D.I.O.S. symphonic pop rock orchestra, dirijor Tiberiu Oprea.
    La Casa Tineretului, botoșănenii vor fi așteptați sâmbătă seară pentru o întâlnire cu actorii Teatrului Mihai Eminescu, ce vor pune în scenă piesa “Strunga dintremoarte și viață’’, în regia lui Florin Kevorkian, activitate realizată în colaborare cu Uniunea Armenilor din România și cu Asociația Pro Urban. Intrarea va fi liberă.
Proiectul “Diversitatea multiculturală – pilon de dezvoltare comunitară  în județele Botoșani, Bistrița–Năsăud și Iași’’are o valoare totală de 863.268,95 lei, reprezentând în totalitate finanțare nerambursabilă din fonduri SEE și de la Guvernul României. Obiectivul general este promovarea unei mai bune înțelegeri a diversității culturale și consolidarea dialogului intercultural, inclusiv prin consolidarea culturii minorităților în județele Botoșani, Bistrița - Năsăud și Iași.
Până în prezent, în cadrul proiectului au fost organizate trei festivaluri multiculturale la Botoșani,Iașiși Bistrița Năsăud, o serie de manifestări culturale la Iași, au fost finalizate 12 workshop-uri cu specialiști în cultură și artă din cele trei județe ce s-au concretizat în elaborare a trei studii sectoriale multiculturale, a fost lansat un site al proiectului (www.diversitate-multiculturala.ro) și a fost realizat un film documentar despre istoria și cultura etniilor.
   Proiectul se va finaliza la 31 octombrie 2016.

    Pentru mai multe informații, persoana de contact din partea Municipiului Botoșani – Promotor de proiect- este:
Raluca Bălășcău - manager proiect
Tel: 0372316760, e-mail : raluca.balascau@primariabt.ro
Publicat la data de: 18 august 2016
Comunicat de presa
Primăria Municipiului Botoșani, în parteneriat cu Primăria Municipiului Bistrița și cu Asociația “Iubire și Încredere’’ Iași organizează, în perioada 19-20.08.2016, seria de manifestări culturale “Celebrarea Diversității’’.
Evenimentul face parte din proiectul “Diversitatea multiculturală – pilon de dezvoltare comunitară  în judeţele Botoșani, Bistrița–Năsăud și Iași’’,  implementat în cadrul Programul PA17/RO13 -“Promovarea diversităţii în cultură și artă în cadrul patrimoniului cultural european″ finanţat prin Granturile SEE 2009 – 2014, contractul de finanțare fiind  încheiat cu Ministerul Culturii–Unitatea de Management a Proiectului.
Agenda evenimentului de la Iași cuprinde:
•      19.08.2016 – ora 18.00 -  Grădina Palas - Eveniment cultural artistic cu momente aparținând minorităților reprezentative pentru aria de intervenție a proiectului
•      19.08.2016 – ora 20.00 - Grădina Palas - Proiecție filmului “Povestea etniilor din Iași, Botoșani și Bistrița Năsăud’’ privind minoritățile culturale din arealul proiectului;
•      20.08.2016 – ora 11.00- Casa de Cultură a Studenților -Conferință de prezentare a rezultatelor obținute până la acest moment și prezentarea pașilor următori în implementarea proiectului  
Proiectul “Diversitatea multiculturală – pilon de dezvoltare comunitară  în judeţele Botoșani, Bistrița–Năsăud și Iași’’ are o valoare totală de 863.268,95 lei, reprezentând în totalitate finanțare nerambursabilă din fonduri SEE și de la Guvernul României.
Obiectivul general este promovarea unei mai bune înțelegeri a diversității culturale și consolidarea dialogului intercultural, inclusiv prin consolidarea culturii minorităților în judeţele Botoșani, Bistriţa - Năsăud și Iași.
Până în prezent, în cadrul proiectului au fost organizate trei festivaluri multiculturale la Iași, Botoșani și Bistrița Năsăud, au fost elaborate studii sectoriale în domeniile culturii și artelor pentru cele trei areale, a fost realizat un site al proiectului și a fost realizat un film documentar despre istoria și cultura minorităților.
Seria evenimentelor din cadrul acestui proiect va continua, în perioada 2-4 septembrie, cu o nouă ediție a Festivalului Diversității Multiculturale, ce va fi organizată la Botoșani.

Pentru mai multe informații, persoana de contact din partea Municipiului Botoșani – Promotor de proiect- este:
Raluca Bălășcău - manager proiect
Tel: 0372316760, e-mail : raluca.balascau@primariabt.ro
Botoşani - oraş european
--------------------------------------
--------------------------------------
--------------------------------------
--------------------------------------
Adresa: Botosani, Piata Revolutiei, nr. 1
Telefon: 0040 231 502200
Fax:        0040 231 531595
E-mail:   primaria@primariabt.ro
© Toate drepturile - Primaria Municipiului Botosani
Reproducerea neautorizata a continutului afisat pe acest site
constituie subiectul aplicarii legilor in vigoare